Cumartesi, Ocak 24, 2015

Bim Bam Bom Çok Şükür Dostlar Artık Benimde Bir Mimim Varrrrrrrrrr:))

            Uzun sayılabilecek bir aradan sonra merhabaaaaaa:)))Niye yoktun derseniz depresyondaydım aslında hala tam olarak geçtiğini söyleyemem ama hafifledi diyebilirim bu süreçte de gelip bişeyler yazmak sizinde içinizi karartmak istemedim.Bugün baktım daha iyi hissediyorum hemen koştum geldim bi de ne göreyim canımın içi bitanecik medanşerimmmm beni mimlemişşş çocuklar gibi sevindim mutlu oldum:))Dedim acilen cevaplamalıyım çünkü bu benim cevaplayacağım ilk mim.Ben bu güzel mim için medanşerime çok teşekkür ediyorum veee başlıyorum cevaplamaya;))))


1- 2014 Yılını nasıl tarif edersin?
    Tarif edemem açıkcası çünkü kelimeler anlatmakta kifayetsiz kalır bir zirve bir dip şeklinde gitti ben bile bu kadarını beklemiyodum:))) 
2- Uzun zamandır yapmadığın ve tekrar başladığın neydi?    Kitap okumak:)
3- Hayatında ilk kez yaptığın neydi?
    Yemek yaptım.2 saat içinde 5 çeşit yemek yaptım ve başladığım gibi zirvede bıraktım:))))
4- Kilo aldın mı/verdin mi?
     Hımmmmm bu sorunun iki cevabı var aslında bana göre aynıyım tombişliğimde bir artış veya azalış olmadı durağan durumda ancak tartıya sorarsak ki kendisine acayip düşmanım dolu dizgin gidiyorum:))
5- Saçlarını uzattın mı/kısalttın mı?
    Kısalttım kuaför kurbanıyım kırıklarını alalım dedi meğerse benim tüm saçlarım kırıkmış:P zor kurtardım yarısını:)
6- Kozmetik ve bakım için daha çok mu yoksa daha az mı para harcadın?
    Çok harcadım:((
7- En fazla gelen cep telefonu faturan?
     70 TL
8- Yaptığın tatil?
     Tatil mi o ne kiii:((((
9- Çok alkol içtiğin oldu mu?
     İçtiğin oldu mu diye sormak lazım :))
10- Telefonla en çok görüştüğün kişi?
      Ailem
11- En güzel anılarından bir tanesi?
       Arkadaşlarla gittiğimiz gezi:)
12- Zamanını en çok kiminle geçirdin?
      Mecburen iş arkadaşlarımla ama en mutlu kimlerle vakit geçirdin derseniz ailemle ve Medanşerimle tabiki;)
13- En çok dinlediğin şarkı?
      Zakkum-Ben Ne Yangınlar Gördüm
14- Aklında en çok kalan kitap?
      İşte bu soruya cevap veremiyorum çünkü daha aldığım kitapları bitirme fırsatım olmadı:(
15- En beğendiğin dizi?
       Bones dizisi ama konunun David Boreanaz ile hiç ilgisi yok:))))))) Şaka bir yana cidden sıkılmadan izlediğim tek dizi:)
16- 2014'te çıkardığın ders?
       Sabır ve şükür
17-Güzel olay?
      Uzun zamandır gitmek istediğim ve merak ettiğim bir yere gittim
18- Berbat olay?
      Geçirdiğim kaza:(
19- Kendini başarılı hissettiğin olay?
      Müdürümün iş verip bi de üstüne yapamayacağını biliyorum ama yine de dene dediği işi yapıp ertesi gün dosyayı masaya koyduğumdaki yüz ifadesini gördüğümde hani filmlerde tam dünyaya göktaşı düşecekken son anda biri engel olur ya işte öyle hissettim:))))  
20- İmkanın olsa 2014 yılını yeniden yaşamak ister miydin?
      Yok daha neler duymamış olayım:)))Ama yıl olarak olmasa da gün olarak yeniden yaşamak istediğim 10-15 gün olabilir;)
21- 2015 hakkında ilk düşündüğün ve hissettiğin?
      Umut;)

Cumartesi, Ocak 03, 2015

Niyet ve Diyet

            Yıl boyunca her hafta diyete başlamaya karar veririm ama sadece karar veririm niyet olmadığı için uygulama aşamasına geçemem:)) Bu durum uzun yıllardır böyle çünkü yemek yemeğe bayılıyorummmmmmmmmm :))))) Yaşamak için yemek yiyenlerden değilim hiçbir zamanda olmadım olamadım ara sıra heveslendiğim oldu onlara ama bu heves en fazla 15 dk. sürdü:)) Yemekten tadımlık 2 çatal alayım bırakıyım ya da tabağa 2 yemek kaşığı şundan 3 yemek kaşığı bundan şeklinde yiyeyim aslaaaa midemle birlikte gözümde doymalı yoksa mutsuz olurum .Bu arada yemek yemeği severim ama acayipte yemek seçerim cici boğaz dedikleri türdenim. Özellikle sebzeyle hiç aram yok. Yeşil benim için sadece bir renk olarak güzel, tabağımda gördüğümde hiç güzel gelmiyor. Ama konu diyetse sebze baş aktör sevdiğim yiyecekler değil. Hep dedikleri gibi ne yazık ki güzel şeyler hep zararlı:(((( Mantı, börek, tatlı vs. yedikçe zayıflatsa ne olurdu sanki o zaman zayıflamak için pes etmeden sıkılmadan yerdim:))))
   
            Tabi bu yemek aşkı bazı konularda ve yerlerde  sıkıntı yaratmıyor değil. Örnek vermeme gerek yok sanırsam:)))) Yemekle birlikte alışveriş tutkumda var. Tabi hangi bayanda yok ki:))) Var olmasına var da bu ikisi eğer şu yiyip yiyip zayıf kalan şanslı azınlıktan değilseniz birbirlerine tamamen zıt. Bu arada o azınlığı inanılmaz derecede kıskandığımı bahsetmeden geçemicimmmmm size çok özenmekle birlikte aynı zamanda acayipte sinir oluyorum kusura bakmayın ne de olsa kedi uzanamadığı ciğere durumundayım :P :))))) Neyse efenim içimizi bu kadar dökmek yeter dönelim  konumuza.

              Eskisi kadar olmasa da alışveriş konusunda kilo hala bir dezavantaj. Vitrinlerinde görüp beğendiğiniz işte buu diye iç geçirip büyük bir hevesle içeri girdiğiniz birçok mağazada  ürünün her bedenini bulmak ne yazık ki mümkün olmuyor:( Beğenip istediğiniz bir kıyafete sahip olmanın yolunun  sizin o standartlara uymak zorunda olmanızdan geçmesi de ayrıca sinir bozucu öyleysen al giy yoksa bulduklarınla yetin!!! Neden yetiniyoruz, neden biz uymak zorunda kalıyoruz, neden olduğumuz gibiyken istediklerimizi alıp mutlu bir şekilde alışverişimizi tamamlayamıyoruz neden hep bir yanımız buruk bir şekilde alışverişi tamamlıyoruz .İstiyorum ki alışverişlerde herkes beğendiği kıyafetler  olunca acaba bedeni var mıdır diye düşünmeden mağazaya girsin bulsun alsın ve çıksın. En kötü cümle "biz 42 bedenden büyük çalışmıyoruz" değil "elimizde kalmadı " olsun. Çünkü bu iki cümlenin sonucu aynı da olsa yarattığı etki o kadar farklı ki yaşayan bilir...

           Sonuç olarak moda dünyasına sesleniyorum lütfen diyete niyeti olmayan ben ve benim gibileri de düşünün birazcık  bizde azımsanacak sayıda değiliz ve beden skalasını genişletmenin size zarar değil kar getireceğine inanıyorum  sizde inanın:) Hem yiyelim hem giyelim yani  şu üç günlük dünyada dimi ama;))))

Fırtonyusgiller